SZILBERHORN Pályázati Iroda
2007 óta a mezőgazdasági termelők szolgálatában

Ültetvénytelepítési pályázat 2021-2022

Gyümölcs-, gyógy- és fűszernövény-ültetvények telepítéséhez, öntöző- és fagyvédelmi rendszer kiépítéséhez, betakarítást segítő eszközök, gépek beszerzéséhez igényelhető vissza nem térítendő támogatás.

Gyümölcs- és gyógynövényültetvények telepítéséhez, valamint betakarítást segítő eszközök, gépek beszerzéséhez igényelhető vissza nem térítendő támogatás.

Alapinformáció

Pályázat közismert nevei:
"ültetvénytelepítési pályázat 2021-2022"
"ültetvénytelepítési támogatás 2021-2022"
"gyümölcsös ültetvény telepítési támogatás"

Pályázat kódszáma:
VP2-4.1.3.2-4.1.3.3.-5.1.1-21

Státusz: Lezárva

Az ültetvénytelepítési pályázat célja

A folyamatosan növekvő piaci igények kielégítéséhez elengedhetetlen ...

A korszerű ültevényeken biztonságosan és magas minőségben lehet termelni, ami növeli a gazdák versenyképességét, illetőleg jövedelem-biztonságát.

A pályázati felhívás keretében a fenti célok eléréséhez igényelhető vissza nem térítendő támogatás.

A támogatás forrása

Tervezett keretösszeg:
15 milliárd Ft

Támogatott projektek várható száma:
400 - 500 db

Az ültetvénytelepítési támogatás mértéke

A korábbi pályázatokhoz viszonyítva jelentős változás, hogy számlák alapján történő elszámolás helyett az ültetvénytelepítési pályázat nyertesei egységköltség szerint juthatnak támogatáshoz.

Támogatási előleg

Támogatási előleg vehető igénybe legfeljebb a megítélt támogatási összeg 50%-áig, amennyiben...

Az igénylés feltételei

Ültetvénytelepítési támogatás igénylésére jogosultak

Ültetvénytelepítési támogatás igénylésére az a mezőgazdasági termelő jogosult, aki/amely a pályázat benyújtását megelőző teljes lezárt üzleti évben, fiatal mezőgazdasági termelő esetén lezárt üzleti évben

és

STÉ kalkulátor

Ültetvénytelepítési támogatás igénylésére nem jogosultak

Nem részesülhet támogatásban, aki/amely...

A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja

Az ültetvénytelepítési támogatás - között igényelhető. Az alábbi értékelési szakaszokban benyújtott pályázatok szakaszonként együttesen kerülnek elbírálásra:

 1. -
 2. -
 3. -
 4. -
 5. -
 6. -
 7. -
 8. -
 9. -
 10. -
 11. -
 12. -
 13. -
 14. -

Amennyiben a rendelkezésre álló kötelezettségvállalási keret kimerül, vagy annak kimerülése előre jelezhető, abban az esetben az Irányító Hatóság a benyújtási határidő előtt a pályázat benyújtásának lehetőségét felfüggesztheti.

A pályázat elektronikus úton nyújtható be. A szükséges dokumentumokat elektronikus formában kell a pályázathoz csatolni.

Holland Alma Kft.

A SZILBERHORN Pályázati Iroda faiskolai partnere a Holland Alma Kft.

A gyümölcsfaiskola európai szinten is meghatározó a törzses gyümölcsfajok területén. Csobádi telephelyükön 130 hektár kiváló minőségű, öntözhető faiskolai területükön évente 400-500 ezer db vírusmentes oltványt állítanak elő a legmodernebb alany- és fajtakombinációkból.

Intenzív kapcsolatot tartanak az európai kutatóműhelyekkel, melynek eredményeként sok gyümölcsfajta honosítását és köztermesztésben történő elterjesztését érték el az elmúlt két évtizedben. A faiskola kiemelkedő fajtainnovációs tevékenységének előterében az ellenálló fajták kiválasztása, tesztelése, szaporítása és forgalmazása áll.

Az általuk szaporított fajtákból 10 hektár üzemi és kísérleti célokat szolgáló ültetvényfelületet tartanak fenn annak érdekében, hogy a termelők első kézből ismerhessék meg az új fajták termesztéstechnológiáját. Az információk átadása érdekében rendszeresen tartanak technológiai bemutatókat metszés, gyümölcsritkítás, növényvédelem, tápanyag-gazdálkodás, fajtaválasztás témakörökben. Faiskolai és ültetvényes nyílt napjaik mellett operatív szaktanácsadási rendszert is üzemeltetnek, valamint technológiai hírleveleiket heti rendszerességgel küldik e-mail- és sms üzenetben partnereik részére.

Különös figyelmet fordítanak arra, hogy a kiváló minőségű kézbenoltott, szemzett és knipp szaporítóanyagok mellett egyénre szabott szaktanácsadással, esetenként a megtermelt gyümölcs piacra segítésével is támogassák a gyümölcstermelőket.

Az ültetvénytelepítési pályázat keretében telepíteni tervezett ültetvényeinek szaporítóanyag-igényével forduljon bizalommal a Holland Alma Kft. képviselőjéhez:

Babicz Szabolcs
+36 30 278 1598
bszabolcs@hollandalma.hu